Sisca Booijink Haptotherapeut

Sisca BooijinkZelfstandig haptotherapeut, met 20 jaar praktijkervaring in Nijmegen, praktijkdocent aan het Instituut voor Toegepaste Haptotherapie.
Ik werk voornamelijk vanuit gevoel en intuïtie om de eigen kracht in je zelf weer aan te spreken. Hierdoor ontstaat een beter samenwerking tussen gevoel en verstand.

Sisca Booijink Haptotherapeut

haptotherapeuten-vvh.nl


KvK nr. 09203238
VVH lidnr. 49A

Sisca Booijink - Haptotherapeut

Sisca Booijink

Over Sisca:
In 1977 rondde ik mijn studie fysiotherapie af en begon in de praktijk van Frans Veldman in Nijmegen, die mij op het spoor zette van de haptonomie. Na de basisopleiding haptonomie bij Veldman (1980), de grondlegger van de haptonomie, volgde ik de 2-jarige opleiding "Haptonomische zwangerschapsbegeleiding" bij Ted Troost en Anne Jan van Minnen in 1982-'83. Later studeerde ik af als haptotherapeut aan het Instituut voor Toegepaste Haptonomie (I.T.H.) te Berg en Dal en ben sindsdien als praktijkdocent verbonden aan dit instituut. In Doorn aan de Academie voor Haptonomie heb ik mij daarna nog bekwaamd in het geven van relatie begeleiding.

Ik heb al 20 jaar een eigen praktijk te Nijmegen, waar ik met veel plezier haptotherapie geef aan volwassenen, pubers en kinderen en zwangere stellen begeleid. Evenals de relatie begeleiding doe ik dit met hart en ziel. Het liefst werk ik vanuit mijn intuïtie, gesteund door een goede basiskennis over menselijke processen en relaties, om mensen dichter bij zichzelf en bij elkaar te brengen, waarbij openheid en directheid voorop staan.

Daarnaast ben ik als praktijkdocent verbonden aan het Instituut voor Toegepaste Haptotherapie in Nijmegen. In de praktijkbegeleiding en leertherapie kan ik genieten van het enthousiasme en de ontdekkingen van studenten op hun weg naar zelfstandig haptotherapeut. Ik geef supervisie aan afgestudeerde haptotherapeuten. Het accent ligt op eigen presentie kracht inbrengen en op een goede procesbegeleiding van de cliënt. Eigen kwaliteiten en valkuilen ontdekken in een open samenwerking, waarin de nadruk ligt op het bevorderen van het inbrengen van de presentiekracht. Waardoor het beleven en het aanspreken van de ervaring op het moment zelf versterkt wordt en het procesinzicht en de proces begeleiding van de cliënt vanzelfsprekender helder worden.

Ik ben tevens co-auteur van het boek "Nieuw Leven", waarin de haptonomische begeleiding voor, tijdens en na de geboorte uitgebreid wordt beschreven. Uitgever: Van der Veer Media te Blaricum, 2010, ISBN 978-90-79166-04-6.

Over Anja:
Anja van den Goorbergh werkt samen met Sisca in de praktijk.
Anja is een ervaren haptotherapeute. Ze is in het verleden mede door Sisca opgeleid en heeft een verpleegkundige achtergrond.
Geregistreerd bij de VVH onder nr. 535A.© 2012 - Quinta de Odelouca.